Meyer Architecture has completed its extensive renovation of a Malibu Beach House, including not only interior and exterior architecture but also a total landscape redesign.  Set on a spectacular Malibu bluff, the 6,500 s.f. home was fractured by arbitrary, angular built-in elements.  Meyer Architecture’s design is serene, balanced, and purposeful, introducing order and integration with the new dramatic landscaping.  By eliminating a number of superfluous interior walls, Meyer opened up the space, creating 270-degree views in the main living and dining areas, resulting in a sense of transparency throughout.

Outside, the color palette has been substantially lightened and new outdoor areas  are developed. The swimming pool has been nestled into a curved wall at the rear, with its dramatic shape and waterfall the focus of a new entertainment area.  The shape resembles the contour of the bay and the waterfall is a metaphor of the ocean’s arched waves.  Trees are strategically sited with Olives flanking the front door, a large Brazilian Pepper centers the entry plaza, and specimen Corals providing bright accents to key transitions.

Author

Meyer Arch

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.